Over Salet

Porta tellus suscipit eget arcu eu n

Eventhal en Projecthal worden gebruikt door zowel vaste huurders als externe huurders.

ec quis scelerisque nam vitae, turpis integer iaculis tristique vivamus mattis egestas.

Ons verhaal

Oprichting

Salet is opgericht in 2001 en later in eigen beheer verbouwd tot een permanent studiocomplex. Het bevat meer dan 5 werkplaatsen, ateliers en werkplaatsen en biedt ook ruimte voor tijdelijke projecten en evenementen.

Historie

In 1928 besloot de gemeente Den Haag tot de aanleg van de Petroleumhaven in Laakhaven, waarmee een einde kwam aan de gevaarlijke situatie van de olievoorraden in de binnenstad. Verschillende oliemaatschappijen vestigden zich later in de directe omgeving van de haven en ook in het nabijgelegen Calandka.

Eerste bedrijven

 Een van de eerste bedrijven die zich hier vestigde was Bataafse Petroleum Maatschappij, later Shell. In 1929 werd aan de gemeente een plan voorgelegd om op de kade een grote centrale werkplaats en magazijn te bouwen om plaats te bieden aan een snel groeiend arsenaal aan benzinepompen en het bijbehorende wagenpark, zoals olietankers, vliegvelden en stookolietrucks. .

Architectuur

Architectonisch wordt het gebouw gekenmerkt door een open structuur, een grote hal bestaande uit een geklonken metalen structuur en keteldaken voorzien van cassettebetondakplaten, een vrij nieuw fenomeen. Het project is gemaakt door architect J.D. Postma, een architectenbureau dat zich na de oorlog ontwikkelde tot een van de grootste bureaus in Nederland gespecialiseerd in industriële complexen.

Idee tot uitvoering

Salet voert het hele project uit en begeleidt u persoonlijk tijdens het proces; van creatief meedenken over welk product en materiaal het beste past bij uw stijl en wensen, tot het op locatie inmeten en plaatsen van raambekleding. U heeft één aanspreekpunt en een unieke gepersonaliseerde oplossing van begin tot eind. Het resultaat: een sfeervol en warm interieur.